Свои книги пред добричка публика представя писателят Нидал Алгафари

Литературна среща с писателя Нидал Алгафари ще се проведе на 7 септември, петък, от 17 часа в регионална библиотека „Дора Габе“. Тя е организирана от Община град Добрич и библиотеката.

Свои книги пред добричка публика представя писателят Нидал Алгафари

Авторът ще представи пред добричка публика своите книги "Боже, защо Господ лъже?", "Аллах, милост нямаш ли?", "Любиш ли, ти Бог си!", както и последната "Орисани да избираме".



Срещата с Нидал Алгафари ще се проведе във фоайето с пиано. Входът е свободен. 

Художествените романи на Нидал Алгафари разказват за красивите българските обичаи и традиции - калушарството, нестинарството, Еньов ден, Спасов ден и много други. Природните описания и любовните истории в книгите са постигнати в типичния за този автор стил, с много детайли и много чувство. Има и мистика, има и самодиви. 

Писателят категорично се обявява срещу насилието под каквато и да е форма и застава на страната на толерантността. В романите си ни напомня и за места и личности, които разкриват силата на българския дух. Алгафари е убеден, че  има имена от българската история, които заслужават много повече от няколкото реда в учебниците. Следваме героите и техните истории и се замисляме за традициите, историята, любовта и помним основното му послание „Да се опитаме да бъдем по-добри!".

Снимка: pia-news.com