Юнайтед: Бербо остава, титуляр е срещу Барса

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил отрече слуховете, че Димитър Бербатов ще напусне "Олд Трафорд" това лято.

Юнайтед: Бербо остава, титуляр е срещу Барса
"Клубът има опцията да удължи договора на Димитър с още една година. Можем да направим това във всеки момент, в който пожелаем. Отвън всички говорят за Бербатов, че той иска да напусне или пък че ние искаме да се махне, но това не е вярно. Ние не искаме той да си тръгва, искаме да остане. Бербатов отбеляза над 20 гола миналия сезон, така че от наша страна няма желание да се разделяме с него. От наша гледна точка, той на практика има още две години в клуба. Имаме време до края на сезона да продължим договора му, така че ще можем да преценим как вървят нещата, да говорим с него, да видим как се представя и ще видим какво ще се случи", заяви Гил.

През миналия сезон Бербатов стана голмайстор на Висшата лига заедно с аржентинеца Карлос Тевес. Българинът се записа в историята на Манчестър Юнайтед, реализирайки хеттрик при победата с 3:2 срещу Ливърпул и отбелязвайки пет гола при разгромния успех със 7:1 срещу Блекбърн.

Изпълнителният директор на "червените дяволи" каза още, че на този етап не е разговарял с Димитър Бербатов за бъдещето му в клуба. Гил коментира и решението на Фъргюсън да остави българина извън групата за финала с Барса, загубен с 1:3 от английския шампион. "Решението, което Алекс взе, бе решение за конкретния мач. В основата на това решение не стои желание да се разделяме с Бербатов - не искаме той да си тръгва", обясни Гил, пише Goal.com.

Както е известно, на финала на Шампионската лига между Ман Юнайтед и Барселона девятката на "червените дяволи" бе оставен от мениджъра сър Алекс Фъргюсън извън групата и това доведе до спекулации, че 30-годишният футболист ще смени отбора по време летния трансферен прозорец. Дейвид Гил допълни още, че в днешната предстояща среща на Мачестър Юнайтед с Барселона Бербатов ще излезе като титуляр.