Първи Международен Био Фестивал „Дарове на природата” ще се проведе в края на месец август

Първият международен био фестивал „Дарове на природата”, организиран от Сдружение „Черноморски център за развитие”, Добрич и Сдружение „Маре Нострум”, Румъния, в партньорство с Добрички Панаир АД ще се проведе на 28-29 август на СК „Простор”, Добрич.

Първи Международен Био Фестивал „Дарове на природата” ще се проведе в края на месец август



Първото издание на Био фестивала „Дарове на природата” ще е среща на производители на биопродукти от Северна и Южна Добруджа, в рамките на изграждащата се Румъно- Българска органична предприемаческа мрежа.

Гостите на фестивала ще имат възможност да дегустират хляб, приготвен от био пшеница по стара запазена технология, мед с дъх на билки, вино с вкус на малини, зеленчуци и плодове, представени от производители от региона.


 

В организирани кулинарни работилници деца и възрастни ще се запознаят с приготвянето на вкусна здравословна храна. За най-малките посетители на фестивала са предвидени забавни игри с награди.

За желаещите да научат повече за възможностите за финансиране на микро и малък бизнес в селските райони, програмата на фестивала включва и презентации на МИГ-Добричка, Общински информационен център и Първа инвестиционна банка.

 

 

Програма на фестивала:

Официално откриване: 28 август (вторник) от 10.00 ч.

10.30- 16.30- Изложение на био продукция на Добруджански производители от България и Румъния и гости от Македония и Гърция

11.00- 13.30- Кулинарни и творчески работилници за деца и възрастни

12.30- 13.00- Дегустации за участниците и гости на фестивала

13.00- 13.30- (Първи ден)Презентация- МИГ “Добричка”- Финансови инструменти за местните производители;(Втори ден)

Презентация- ОИЦ-Добрич- Програми за финансиране на земеделски стопани

13.30- 14.00- (Първи ден)Представяне на ПИБ; (Втори ден) Презентация- Македония- био производство

Каним всички потребители, производители и гости на града и на Добрички панаир, за които здравословната, екологично чиста храна е част от начина им на живот, а Природата е ценност!

 

За повече информация „Черноморски център за развитие” Тел:0359888242746 bscentre_excellence@abv.bg https://blackseacentre.alle.bg