Данъчните правят проверка на Лукойл

В „Лукойл Нефтохим” в момента тече данъчна проверка, която ще завърши до десетина дни. Това съобщи вицепремиерът Симеон Дянков по време на днешния парламентарен контрол.

Данъчните правят проверка на Лукойл
В „Лукойл Нефтохим” в момента тече данъчна проверка, която ще завърши до десетина дни.

Това съобщи вицепремиерът Симеон Дянков по време на днешния парламентарен контрол. Той съобщи и че Националната агенция по приходите вече е проверила „Лукойл България”. Дянков не обяви какви са резултатите от проверката.

Пред депутатите вицепремиерът обеща, че лицензът на рафинерията ще бъде върнат, само след като тя изпълни 100% наредбата за монтиране на измервателни уреди в данъчните складове. „Прилагаме закона без да се правят изключение”, беше категоричен Дянков.

Министърът на финансите отговори на въпрос на синия депутат Иван Иванов, който припомни, че единствената компания, която не е сложила измервателни уреди в складовете си, е Лукойл.

По-рано от опозицията обявиха, че ще внесат подписи в деловодството на парламента за изслушване на вицепремиера Симеон Дянков за това къде са парите от здравните осигуровки на българите и как държавата се разпорежда с тях. Препитването ще остане за след ваканцията. Преди година управляващите решиха да прехвърлят 1,4 млрд. лв. от НЗОК към фискалния резерв.

„Парите от здравни вноски не са прехвърляни, те са част от фискалния резерв и не са харчени”, каза днес Дянков на БСП и ДПС, които му зададоха същия въпрос по време на парламентарния контрол.

„Вашето правителство присвои 1,4 млрд. лв. от осигуровки. Това е безцеремонност – вместо за здраве, парите на българските граждани да пълнят дупки в бюджета”, възмути се Мая Маналова.