Лео Кадели в Бенковски след призив от обезкуражена майка, изненадващо посещение при Иван, на когото помогнаха преди време

Лео Кадели, познат на хората със своите добрини чрез „Приятели, помагайте“, бе на посещение в област Добрич.

Лео Кадели в Бенковски след призив от обезкуражена майка, изненадващо посещение при Иван, на когото помогнаха преди време

Инициативата на албанеца, който живее от няколко години в България, е насочена към хора в тежко финансово положение. 




„Гледам да съм близо до медиите в районите, за да мога да поддържам топлината“, заяви той. Лео отправи благодарности към Добрич Онлайн за споделянето на публикации от предишни добрини, които са реализирани с помощта на платформата „Приятели, помагайте”.

Той сподели, че е посетил с. Бенковски и Генерал Тошево. 

В с. Бенковски е бил при жена, чийто син е болен.

Преди около 20 дни Кадрие от село Бенковски се свързва с Лео Кадели във връзка с 28-годишния й син Йосуф, който страда от болестта Хънтингтън. Кадрие губи мъжа си преди 7 години. Той е страдал е от същото заболяване, което е наследствено. 


Молбата на Кадрие е да получи съдействие за лекар в гр. София. Преди време тя се среща с д-р Желязкова във Варна, която й казва да отидат при нея в София с епикриза, ТЕЛК и направление. От своя страна д-р Желязкова ще направи необходимия преглед на сина й. Майката споделя, че д-р Желязкова е заявила, че ще ги срещне с проф. Търнев в София, който може да направи изследвания на Йосуф.

Чрез платформата „Приятели, помагайте” на Лео Кадели, ще бъде осигурен транспорт на Кадрие и Йосуф до София и обратно. 

Миглена, доброволец от Добрич, ще изпрати Кадрие и сина й за София, а оттам Лео Кадели ще ги посрещне. Ще ги закара до болницата, където д-р Желязкова ще ги приеме. След като престоят им в болницата, през който ще се правят изследвания и прегледи, приключи Лео ще ги вземе и ще им осигури билети за Добрич. Миглена отново ще се включи със своята помощ като им помогне да стигнат до с. Бенковски, където живеят.

По думи на Лео след като излязат резултатите, ще видят какво може да се направи. „Йосуф не може да получи пенсия от ТЕЛК, защото няма необходимия 5-годишен стаж. Има три години и девет месеца“, разказа създателят на „Приятели, помагайте“. 

Освен село Бенковски, Лео е посетил и Генерал Тошево. Негови приятели – братята Даниел и Димитър са дарили бяла техника. Лео разказа, че Димитър живее в Германия и внася бяла техника в България. Понеже му харесва това, което правим, реши да направи дарение за хората в нужда, казва той.


И тъй като Лео е бил в Генерал Тошево, за да вземе бялата техника, решава да изненада Иван, на когото преди време добри хора дариха пералня и хладилник след призив в групата „Приятели, помагайте“. 

„Търсих го из града. Накрая го видях на пейка до месарски магазин. Гледаше към витрината и сякаш мечтаеше да си купи месо“, разказа Лео. Когато са се срещнали, Иван се е разплакал. Лео сподели, че е купил месо и други продукти за генералтошевеца и ги е закарал в дома му. „Ситуацията бе много емоционална“, каза създателят на „Приятели, помагайте“. По негови думи в момента Иван има нужда от единично легло. Лео сподели, че ще намери и ще му го предостави в дома.