Дариха пералня и хладилник на генералтошевец с инвалидна пенсия от 200 лева

Дариха пералня и хладилник на генералтошевец с инвалидна пенсия от 200 лева
Добри хора дариха пералня и хладилник на мъж с увреждане от Генерал Тошево след призив в групата „Приятели, помагайте“.

Създателят на платформата Лео Кадели днес отправи призив: „Търсим добри хора от Добрич и региона“. Той разказа за Иван от Генерал Тошево, който се нуждае от помощ. 


Инвалидната пенсия на мъжа е само 200 лева, пише Кадели. Той живее в едната стая на наследствена къща. Няма баня, с външна тоалетна е. Засадил си е в градинката 3-4 корена домати. Скромен и притеснителен човек е. 


„На няколко пъти го попитахме от какво има нужда. Казва само пералня и хладилник, че времето се стопля и хвърлял храна. Живее сам и въпреки инвалидността си успява да поддържа чисто стаичката в която живее“, разказва създателят на „Приятели, полагайте“. 


Няколко часа след публикуване на апела за помощ добри хора обявиха, че даряват пералня и хладилник на Иван.


Лео Кадели е роден в Албания, но от години живее в България. Занимава се с малък частен бизнес. Преди 2 години той създава онлайн платформата „Приятели, помагайте“, чиято цел е да помага на хора в беда. Днес инициативата му е обединила над 20 000 души, които подават ръка на нуждаещи се.


Наскоро благодарение на апел в онлайн платформата на Лео Кадели бе помогнато на Валерия Мюлер от Добрич да сбъдне мечтата си – да участва в състезание по художествена гимнастика във Виена. 11-годишното момиче изработва икони, които бяха продавани чрез „Приятели, помагайте“. Така бяха събрани необходимите средства за участието на Виктория в състезанието, от което спечели два златни медала.  


 

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+