Отново да се проведе конкурс за туристическо лого на Добрич предлага кметът Йордан Йорданов

Предложение отново да се проведе конкурс за туристическо лого на Добрич ще направи на предстоящото заседание на Общинския съвет кметът Йордан Йорданов. Той ще внесе докладна записка за актуализация на Програмата за развитие на туризма в Община град Добрич за 2018 година.

Отново да се проведе конкурс за туристическо лого на Добрич предлага кметът Йордан Йорданов

Конкурсът за туристическо лого през миналата година не излъчи участник на първо място.  



С заседание на ОбС от 27 март бе решено за 2018 година Програмата за развитие на туризма на територията на Община град Добрич  да разполага с резервиран финансов ресурс в размер на 42 950 лв. Кметът предлага тя да бъде актуализирана тъй като две от предвидените мероприятия не могат  да бъдат реализирани. Това са Добрички петъчни празници  (Dobrich Friday Fest), за които са предвидени 5000 лв., и Кулинарно шоу  за 1000 лв., съпътстващо петъчните празници. 

Причините проявите да не могат да бъдат реализирани са няколко. От една страна пътят Добрич – Албена, който е в изключително лошо състояние, не е ремонтиран в определените срокове. Освен това поради ограниченото време не е извършена активна рекламна кампания на мероприятието в курорта Албена. В докладната като трета причина се посочва, че според разчетите за провеждането на Dobrich Tridey Fest е необходим значително по-голям финансов ресурс.

Кметът Йордан Йорданов предлага средствата – 6 000 лева, да бъдат пренасочени за провеждането на конкурс за туристическо лого на Добрич. 

Туристическото лого, наред с туристическият слоган, ще направят Общината разпознаваема и ще бъдат неразделна част при изработването на общински рекламни материали, се посочва в предложението на градоначалника.