Изложба абстрактна живопис на Галина Александрова представят в Двореца – Балчик

На 16 юли от 18 часа в „Каменна зала” на ДКИ КЦ „Двореца”, Балчик ще бъде открита изложба абстрактна живопис „Royal Red” на художничката Галина Александрова.

Изложба абстрактна живопис на Галина Александрова представят в Двореца – Балчик

„Изкуството ми е начин да преодолявам реалността . Рисувам хипнотично и интуитивно. Претворявам впечатленията си от света с ярко изразени цветове . В творчеството си изследвам влиянието на цвета върху емоционалното състояние на зрителя”, споделя Галина Александрова


The Red изразява същността на художничката.

Галина Александрова е интериорен дизайнер, учила е Художествената Гимназия в гр. Трявна – 1988г. Завършила е магистратура във ВТУ „Св Св Кирил и Методий” – 1996г Факултет „Изобразителни Изкуства”, със специалност графика. Член на Представителството на СБХ В.Търново. Представя 14 самостоятелни изложби и участва в много международни и национални изложби , артсимпозиуми и биеналета.

Работи в областта на абстрактната живопис . Нейни творби са притежание на галерии и частни колекции в страната и чужбина , най много в Румъния , Русия , Германия , Франция , Англия, Сърбия и Македония.

Живее и твори във Велико Търново.