На 1 август стартира инициативата Хидротерапия за деца с Детска церебрална парализа

В изпълнение на идеен проект за предлагане на рехабилитационни процедури за деца с това заболяване, днес в Областна администрация се проведе работна среща на представители на дирекциите по социално подпомагане, при домакинството на заместник областния управител д-р Катя Ганова.

На 1 август стартира инициативата Хидротерапия за деца с Детска церебрална парализа

Уточнен бе окончателният брой на децата и графикът за ползване на услугата. Инициативата се реализира в изпълнение на дейностите от Стратегията за развитие на социалните услуги в Област Добрич (2011-2015г.).

Участниците в работната среща бяха запознати от представителите на РД „Социално подпомагане” с постъпилите и обобщени документи от родители, желаещи децата им да ползват процедурите. От цялата област това са 23 деца, чиито медицински показатели са в съответствие с изискванията. Изготвен е график по общини, който предвижда извършването на рехабилитацията за  децата в определен ден от седмицата.
Стартът на инициативата, която се реализира в изпълнение на дейностите от Областната стратегия за развитие на социалните услуги в Област Добрич (2011-2015г.), ще бъде на 1 август. Рехабилитационните процедури ще се провеждат в закрития басейн „Ралица” в Албена, с изключителното съдействие на ръководството на курортния комплекс.