Проекти за изграждане на парк и спортна площадка в ЖК „Балик“ подготвя Община Балчик

Три проекта – за изграждане на парк и спортна площадка в ЖК „Балик“ и за строителство и рехабилитация на улици и тротоари подготвя Община Балчик.

Проекти за изграждане на парк и спортна площадка в ЖК „Балик“ подготвя Община Балчик

На последното си заседания Общинският съвет на Белия град даде съгласието си да се кандидатства за финансирането им по различни процедури на Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 година.



Изграждането на парк в ЖК „Балик“ в Балчик предвижда първото проектно предложение. Максималният размер на общите допустими разходи за дейностите за един проект не трябва да надхвърлят левовата равностойност на 400 000 лева. Срокът за изпълнение не трябва да надвишава 36 месеца. 

Милтифункционална спортна площадка да бъде изградена също в ЖК „Балик“ предвижда друг от проектите. За изграждане, реконструкция, ремонт, оборудване и/ или обзавеждане трябва да се изразходват не повече от 50 000 евро.

Третият проект е „Строителство и рехабилитация на улици и тротоари в Балчик“. Той предвижда изграждането на нови улици: „Генерал Колев“ и „Д-р Желязко Бончев“, и рехабилитация на ул. „Струма“ – в участъка на кръговото кръстовище на ул. „Дунав“ до кръстовището с ул. „Стара планина“. Дейностите по проекта не трябва да надхвърлят 600 000 евро.