ВиК: Няма опасност да бъде спряно електрозахранването на дружеството

Няма съществуваща опасност да бъде спряно електрозахранването на „Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД, съобщават от дружеството.

ВиК: Няма опасност да бъде спряно електрозахранването на дружеството

Както Добрич онлайн писа, заради огромните си задължения към ЕНЕРГО-ПРО, с което има подписан договор за доставка на енергия, ВиК е под заплахата да остане без ток. От елетроразпределителното дружество съобщиха, че задълженията на ВиК към 27 юни възлизат на 4 504 183 лв. без лихвите. На 15 юни е изпратена покана за доброволно плащане на просрочените задължения. При неизпълнение на договорените мерки ще се пристъпи към прекъсване на електрозахранването на административната сграда по график от 9 юли, посочват от ЕНЕРГО-ПРО.




„Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД, в качеството си на ВиК оператор, обслужващ област Добрич, осъзнава ангажимента си да издължи натрупаните в годините задължения, утежняващи и така влошеното финансово състояние, посочват от водното дружество. От там обясняват, че затруднението произтича от факта, че обслужването на дълга към енергийния доставчик включва старите задължения, ведно с лихвите за забава, както и текущи фактури. 

„Съзнавайки голямата социална значимост на услугата, която ние предоставяме, ръководството на дружеството е постигнало договорености за разсрочване на плащанията. Полагат се неимоверни усилия за обслужване на задължението, като се стремим да спазваме всички уговорки с електроразпределителната компания“, посочват от ВиК.

От там уверяват своите клиенти, че няма съществуващо основание за спиране на електрозахранването. Считаме, че създаване на ненужно напрежение не е от полза за никого, най-малко за жителите на област Добрич, допълват от ВиК.