Нина Ставрева: Скоро неудобствата, които всички изпитват относно строителните дейности в морска зона, ще останат в миналото

Нина Ставрева, кмет на Община Каварна, заяви на брифинг днес, че се надява скоро неудобствата, които всички изпитват относно строителните дейности в морска зона, да останат в миналото.

Нина Ставрева: Скоро неудобствата, които всички изпитват относно строителните дейности в морска зона, ще останат в миналото

Кметът поясни, че Община Каварна е инвеститор в този проект, който е част от инвестиционната програма за 2018 год. 



„Наясно сме, че наложилите се аварийно-ремонтни дейности изискват време. Затова Общинска администрация даде възможност, каквато законът позволява, те да бъдат продължени. Фирмата изпълнител допусна допълнително забавяне, за което ще бъдат наложени всички предвидени в договора неустойки“, сподели Нина Ставрева.

По нейни думи се спекулира много във връзка с дейностите в морска зона, че всичко онова, което се прави е в интерес на намиращия се в района хотел. „Това са поредните безпочвени клевети“, допълни кметът на Каварна.

Нина Ставрева поясни, че разрешението за строеж на този хотел е от 12 декември, 2006 година, като разясни, че съгласно нормативните разпоредби хотелът е присъединен към битова и дъждовна канализация месеци преди да стартират дейностите по курортната зона.

„Изключително важно е всички дейности да се извършват качествено, за да не се налага след няколко месеца да ремонтираме ремонтираното. Има компетентни лица, които контролират всички процеси“, допълни кметът на Каварна.

Нина Ставрева заяви, че дейностите ще бъдат завършени съвсем скоро. „Вярваме, че резултатът ще компенсира неудобствата, които се наложи да изпитаме“, допълни кметът.