Вокална група “Палитра” от Генерал Тошево с успешно представяне в Созопол

Вокална група “Палитра” при НЧ “Светлина – 1941” – град Генерал Тошево направи истински фурор със своите изпълнения по време на 17-то издание на един от най-красивите фестивали, които се провеждат в Созопол, посветен на любовта, романтиката и нежните чувства между хората.

Вокална група “Палитра” от Генерал Тошево с успешно представяне в Созопол

Вокална група “Палитра” грабна сърцата на зрители и жури и заслужено спечелиха първо място на Националния фестивал на старата градска песен “Красив роман е любовта”.



Събитието даде възможност на повече от 100 изпълнители да покажат красотата на старите градски песни в амфитеатър „Аполония” на малкото морско градче. Националният фестивал на старата градска песен „Красив роман е любовта“ беше организиран от Народно читалище „Отец Паисий 1896“ под патронажа на кмета на Община Созопол Панайот Рейзи. Вокални групи, състави и индивидуални изпълнители от цялата страна се представиха с нежни и чувствени песни за любовта и романтиката. Разбира се, основната цел на фестивала е съхраняването и популяризирането на старата градска песен.

Груповите изпълнители бяха от Велико Търново, Сливен, Поморие, Белоградчик, Крумовград и други, но ВК “Палитра” с ръководител Любомир Чимширов и в състав – Стоянка Проданова, Къна Дякова, Иванка Мокрева и Галина Христова, запази своята наложена през годините традиция, всяко участие на групата да бъде ознаменувано с призово място.