Ваканционната програма ”Наше лято” на Община Тервел ще бъде открита на 28 юни

Петнадесетото издание на Общинската ваканционна програма ”Наше лято” ще бъде открито на 28 юни от 10.00 часа на стадиона.

Ваканционната програма ”Наше лято” на Община Тервел ще бъде открита на 28 юни

 Организаторите на програмата – Община Тервел и Център за подкрепа за личностно развитие „Малкият принц“, както и всички съмишленици – НЧ “Димитър Дончев-Доктора“, СУ ”Йордан Йовков”, ПГТО „Дочо Михайлов“, детски градини в гр.Тервел, РПУ и РС „ПБЗН” – предлагат традиционни и нови форми за забавления за тазгодишното издание на програмата.




За деня на динята ще се проведе Динен фестивал, децата ще имат възможността да изработят плашила.

Организаторите са подготвили игри като баскетбол и футбол на малки вратички.

През месец юли децата ще имат възможност да бъдат приложници, като ползват материали от морето. През месец август ще имат удоволствието да се потопят във вълшебният свят на цирковите артисти, ще се учат да жонглират и да правят фокуси. Любителите на историята ще посетят Регионалният исторически музей /РИМ/ - Добрич, където по адаптиран за тях начин ще научат за добруджанските герои от Първата световна война.

Продължават атрактивните занятия „Кулинарна ваканция”, „Куклена забава”, „Клуб за народни танци“, Аеробика – зумба,Тенис на маса, Лятна школа по керамика, Клуба по шахмат, Забавна лаборатория. На финала ще бъдат организирани състезания между участниците.

Продължават утвърдените вече форми: Рисунка на асфалт, Един ден библиотекар, Състезания с колелета, ролери и тротинетки, Пожарникар за един ден, Ден на талантите с караоке купон, съвместно мероприятие с РПУ, Отворени врати – съвместно с МКБПП и Състезание „Бързи, смели, сръчни”, с което ще се открие тазгодишната Общинска ваканционна програма „Наше лято”.

Лятната програма ще завърши с екскурзия до СОК Камчия.