Елитът на родния ни тенис на маса се събира в Албена

Над 300 състезатели от 15 държави ще вземат участие в силния международен турнир по тенис на маса в Албена, съобщи организаторът Стефан Георгиев. В спортната проява, която стартира в сряда, ще се включи целия български елит на този спорт.

Елитът на родния ни тенис на маса се събира в Албена

В първия ден започват срещите при ветераните, които са разделени в четири възрастови групи - от 30 до 39 г., от 40 до 49 г., от 50 до 59 г. и над 60-годишна възраст. Майсторите на спорта с малкото топче ще покажат своите истински умения в откритите турнири при мъжете и жените. Освен сингъл ще има и двойкови турнири. 

По време на спортния фест по тенис ще се организират и турнири за деца, които са разделени в три възрастови групи - от 9 до 12 г., от 12 до 15 г. и от 16 до 18 г. Състезателите ще играят на чисто ново оборудване, осигурено от ANDRO.

 

В края на седмицата са насрочени финалите. Най-добрите ще получат красиви медали и купи. След българите най-масово е присъствието на тенисисти от Русия, Румъния, Украйна и Турция. Срещите ще се проведат в спортната зала до хотел "Добруджа".