По необикновен начин претворява света в книгата си „Посвещение” Валентина Добринчева

Умората не е в ходенето. Тя е в бързането. Бързането, за да уловиш нещо – точен час или шанс. Това съсипва. Бързането е последната болест на човечеството, която най-вероятно ще бъде фатална и диагностицирана при аутопсията след смъртта.

По необикновен начин претворява света в книгата си „Посвещение” Валентина Добринчева

Поетесата и журналист Валентина Добринчева представи новата си книга „Посвещение”  - поезия в проза, в АЕМО „Старият Добрич“. 




Книгата бе представена от Уляна Андреенко, която е и неин редактор. Тя сподели своите впечатления от творбите и образите в тях. „Първата ми изненада, когато започнах да чета ръкописа, дойде от изключителното асоциативно мислене на авторката, с негова помощ тя пресътворява света по някакъв необикновен, откривателски начин, при което незабележимото, тривиалното даже се превръща, често пъти, в ярко, изненадващо и очароващо. Голямо удоволствие ми достави умението на Валя да прави неочаквани метафорични препратки към различни пластове на битието”, заяви Уляна Андреенко.


Валентина Добринчева прочете част своите произведения.

За авторката: Валентина Добринчева е родена на 2 юли 1976 г. в град Добрич. Живее от 2003 г. постоянно в Добрич. Работила е като администратор на информационния портален сайт www.dobrich.com; главен редактор на вестник “Антимовски хан” – областен месечник за животопис и култура, издание на Сдружение на писателите – Добрич. Понастоящем е в редколегията на новото списание „Антимовски хан". От 1 януари 2009 г. е член на екипа на Дарик радио Добрич като журналист. 

През 2010 г. излиза първата й поетична книга със заглавие „Шипка“, издателство „Литературен форум“, библиотека „Българска сбирка“. Из книгата: „Този човек дяла всеки ден, цяло лято, оградата си. Прави я от натрошени парчета тухли, камъни, плочи. Те се виждат изпод мазилката, с която ги облича. Зидът не е плътен, а от онези ниските с издигащи се през метър-два колони, между които по-късно се слагат дъски, мрежа, преплетени клони от габър или каквото се намери. Всеки ден, щом мина оттам, той е край пътя, на оградата и работи. Гол до кръста, прегорял от слънцето – озлобен добряк, който търси спасение”.

Книгата „Посвещение“ – поезия в проза, е с илюстрации от Радостина Милушева.

Премиерата се осъществи с любезното домакинство и съдействие на Регионалния исторически музей, Сдружението на писателите и Община Добрич.