За готовността за летния сезон докладваха директорите на полицията в Добрич, Варна и Бургас

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, заедно с Николина Ангелкова – министър на туризма, и главният секретар на МВР Младен Маринов проведоха работна среща в Бургас.

За готовността за летния сезон докладваха директорите на полицията в Добрич, Варна и Бургас

Целта бе да се извърши преглед на готовността за предстоящия летен сезон.



За предприетите до този момент мерки докладваха директорите на областните дирекции на МВР в Добрич, Варна и Бургас. Те съобщиха, че са проведени координационни срещи с представители на прокуратурата и на частни охранителни фирми. Министър Радев уточни, че само в Бургаска област ще бъдат командировани 757 полицаи за летния сезон.  

Вече са договорени и смесените екипи с румънски, чешки и германски полицейски служители, които ще патрулират в курортните центрове. Продължаваме въведените добри практики, доказали своята резултатност в годините, и надграждаме с допълнителни мерки, уточни вътрешният министър. В рамките на срещата е била обсъдена и пътнотранспортната обстановка в региона, както и възможностите за въвеждане на допълнително видеонаблюдение. 

Министър Ангелкова съобщи, че тази година се очакват много повече туристи по нашите курорти, което изисква и много по-добра организация.