С нови два проекта ще кандидатства Община Шабла

Съгласие Община Шабла на кандидатства за финансиране с нови два проекта даде на последното си заседание Общинският съвет.

С нови два проекта ще кандидатства Община Шабла

Първият е „Заедно можем повече”, той ще бъде внесен по две оперативни програми - „Наука и образование за интелигентен растеж“ и „Развитие на човешки ресурси“. Съветниците дадоха съгласието си кметът на Община Шабла, в  качеството си на бенифициент по проекта, да подпише споразумение за партньорство с ДГ „Дора Габе“, „Роси Ержи“ ЕООД и сдружение „Център за междуетнически диалог и толерантност Амалипе“, Велико Търново.



Второто проектно предложение е „Закриване и рекултивация на съществуващо общинско депо за битови отпадъци, община Шабла“. То е за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). С даденото съгласие Общината да кандидатства с проекта ОбС удостовери, че дейностите, включени в проекта, съответстват на приоритетите на Общински план за развитие на община Шабла за периода 2014-2020 година.