Фитнес уреди на открито е новата придобивка за жителите на квартал „Рилци“

Дарители изградиха спортна площадка с фитнес уреди в двора на добричкото народно читалище „Пробуда“ в квартал „Рилци“.

Фитнес уреди на открито е новата придобивка за жителите на квартал „Рилци“

Стойността на дарението надхвърля 13 хил. лв. и включва още озвучителна уредба за проявите на читалищните клубове и състави.




Това е поредното публично–частно партньорство между Община Добрич и фирма „Есетере България“, посочват от кметството.

Фитнес съоръженията са монтирани на 28 май, съобщи за Добрич онлайн читалищният секретар на НЧ „Пробуда“ Снежана Илиева. 


Върху синтетична ударопоглъщаща настилка на площадката с дебелина 20 мм са поставени ски тренажор, комбиниран уред с лост за набиране, тренажор за талия и уред за въздушно ходене, успоредка, както и лежанка и степер. Модерното фитнес оборудване ще може да се ползва от всички желаещи да водят здравословен начин на живот и да спортуват. 


От юли миналата година благодарение на активното сътрудничество на Община Добрич с бизнеса децата от квартал „Рилци“ се забавляват на единствената детска площадка в квартала. Тя разполага с две  комбинирани съоръжения. Монтирани са и две пейки, на които жителите на квартала си отдъхват. 


Средствата за изграждане на детската площадка също бяха осигурени от фирма "Есетере България". Общата стойност на инвестицията бе 12 хил. лв. с ДДС, като в това число влизат не само съоръженията, но и подготовката на терена, ударопоглъщащата настилка, осветлението и видеонаблюдение на площадката.