Шевици ще рисуват на 1 юни децата на бетонните блокчета на градинките пред Общината

Елементи от българската шевица ще бъдат акцентът на инициативата „Светът е цветен” на Превантивно-информационен център по наркотични вещества към Община Добрич, посветена на 1 юни.

Шевици ще рисуват на 1 юни децата на бетонните блокчета на градинките пред Общината

Децата и техните родители ще имат възможност да се отдадат на вдъхновението и да оцветят в красиви багри сивите бетонни блокчета, които ограждат градинките пред сградата на кметството. Освен много фантазия и умения, участниците в инициативата ще могат да ползват и шаблони, които представляват елементи от българската шевица.



От столетия българката е вплитала в своите дрехи много вкус, но и послания. В символите от българската шевица изследователите разчитат знаците за род, родина, семейство, годеж, сватба и всички събития, съпътствали живота на българина през вековете, посочват от Превантивно-информационния център.

От там канят всички, които искат да се насладят на изкуството да преобразяват света в цветни багри, на 1 юни от 10 часа пред Общината. Въоръжете се само с настроение и въображение, останалото е от нас, споделят организаторите.