Самодейци от Шабла гостуваха на българите в украинското село Каменка

Самодейни групи от Шабла бяха на посещение в Украйна - в населеното с много българи село Каменка. Гостуването им бе по покана на кмета на селото Иван Лефтеров от 7 до 11 май.

Самодейци от Шабла гостуваха на българите в украинското село Каменка

Това е поредно посещение на шабленци в Каменка - двустранните отношения в областта на културата между двете общини датират отпреди повече от десет години. Гостуващата група от Община Шабла включваше танцов състав „Българка“ и фолклорна група „Добруджанка“ към народно читалище „Зора“.

На 9 май Каменка отбеляза двоен празник – Деня на победата и празника на селото. В чест на Деня на победата представителите на Община Шабла поднесоха венец пред паметната плоча на загиналите във Великата отечествена война 1941-1945 година. В празничния концерт, състоял се в същия ден в центъра на Каменка, се включиха и момичета и момчета от танцов състав „Българка“, както и участничките от фолклорна група „Добруджанка“.

Домакините бяха подготвили и специална програма за свободното време на българските си приятели – посещение на градовете Измаил и Одеса. Осъществената визита е поредната крачка в съвместните усилия на двете общини за укрепване на сътрудничеството между тях.