Изложба „Кан Тервел – Спасителят на Европа” подредиха ученици

Годишна изложба на Школата по приложно и изобразително изкуство при центъра за подкрепа за личностно развитие „Малкият принц“ е експонирана във фоайето на Общината Тервел.

Изложба „Кан Тервел – Спасителят на Европа” подредиха ученици

Тя е тематична и е посветена на 1300-годишнината от победата на Кан Тервел над арабските нашественици при Константинопол. Изложбата включва 44 рисунки. В работата по подготовката участваха 56 деца, които рисуваха в продължение на месец и половина по зададената тема. Гости на събитието, освен малките художници, бяха техни родители, учители и приятели, зам.-кметът Дияна Илиева, Севдалина Колева - директор на дирекцията , която обхваща дейностите с деца в Община Тервел, Виолета Димитрова – директор на ЦПЛР “Малкият принц“.




Много и заслужени аплодисменти получи ръководителят на школата Виолета Янкова. Поздрав към всички отправи Дияна Илиева.Тя покани децата да наблюдават с „професионален“ интерес изработването на паното с изображение на Кан Тервел върху фасадата на блок 5, както и да участват в общинската ваканционна програма „Наше лято“. Директорът на център „Малкият принц“ също поздрави децата и тяхната учителка и припомни за спечелените през годината призове и награди. Изложбата „Кан Тервел - Спасителят на Европа“ ще бъде изложена в залата за временни експозиции на Общинския музей при неговото откриване на 22 септември т. г.