Ученици от Генерал Тошево влязоха в ролята на Робинзон Крузо в гората

Служителите на ДГС-Генерал Тошево обясниха на ученици как да си построят къщичка от клони, къде да запалят огън и да си приготвят храна докато са в гората.

Ученици от Генерал Тошево влязоха в ролята на Робинзон Крузо в гората

В първия урок на открито се включиха ученици от СУ „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Генерал Тошево. В заниманията в гората участваха над 150 деца от първи до четвърти клас, техните учители и горските от стопанството.




„За първи път работим с деца от това училище. Техните преподаватели ни се обадиха преди дни и поискаха да започнем да организираме и с тях часове по горска педагогика. И тъй като в края на месеца по традиция отбелязваме Световния ден на земята, решихме че ще е най-добре да направим поход сред природата, защото децата обичат да играят на открито“, разказва директорът на ДГС-Генерал Тошево инж. Йорданка Найденова.

В горската класна стая децата имаха възможност да се научат как се опъва палатка, как се пали огън и какво трябва да се направи с жаравата, когато си тръгнат от гората.

За да бъде урокът още по-интересен децата са влезли в ролята на героя на Даниел Дефо  Робинзон Крузо. Научили са се как могат да си построят къща от клони, как да оградят огнището си, за да не плъзне огъня извън очертанията и как сами да си приготвят топла храна. 

„Бяхме им купили различни лакомства и малките ученици с удоволствие се включиха в подготовката на обяда си“, каза още инж. Найденова.

На 1 май по традиция всички семейства от Генерал Тошево излизат на пикник в гората. Затова и служителите на ДГС-Генерал Тошево искат да научат децата как да опазват природата, как да не допускат пожари в гората и какво да направят в края на деня, преди да си тръгнат към вкъщи.

„Започнахме да работим с най-малките ученици от общината. Надеждата ни е, че постепенно ще ги научим да обичат гората и да я пазят, да я разбират и да оценяват значението ни. Ако всяка година добавяме нови знания към това, което им показахме днес съм сигурна, че ще оставим зеленото богатство на България в сигурни ръце“, категорична е инж. Найденова.