Снежана Стоянова от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ републикански първенец на олимпиада по география

Средно училище „Свети свети Кирил и Методий" има своя първи републикански първенец на олимпиадата по география.

Снежана Стоянова от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ републикански първенец на олимпиада по география

На Националната олимпиада по География и икономика, проведена на 28-ми и 29-ти април 2018 год. в град Стара Загора, ученичката от Средно училище „Свети свети Кирил и Методий" в град Добрич с преподавател Станислав Полименов - Снежана Тодорова Стоянова от Xa клас - завоюва първо място във възрастта 14 - 16 години. Участие взеха 89 класирани на областните кръгове ученици от цялата страна, 30 от които във възрастовата категория на Снежана Стоянова.



Най-престижната за България надпревара се проведе в три кръга – първи (с писмен отговор на 30 въпроса за 60 минути), втори (мултимедиен тест с 20 въпроса за 20 минути),  трети (най-трудният, с участието на седемте най-добре представили се 14 - 16 годишни ученици - разработване на писмен текст по индивидуално зададен актуален казус за решаване на значим световен проблем). 

Снежана Тодорова Стоянова и тази година е определена от Педагогическия съвет на СУ „Свети свети Кирил и Методий" за носител на годишната награда „Ивайло Петров". Ученичката стана безапелационен първенец на Националната олимпиада по География и икономика с общо 329,5 точки (от максимум 400 възможни), като завоювалият второ място има 10 точки по-малко от победителката.

„С гордост можем да заявим, че за нашата шампионка олимпиадата продължава, защото отново като миналата година получи покана да се включи в националния отбор по География и икономика, за да представя България на предстоящ световен форум в Канада“, споделят от училището.