Йордан Йорданов: Над 23 милиона се инвестират в ремонт на улици, ще достигнем и до най-малките

Малко над 23 милиона лева ще бъдат изразходвани за ремонт на улици в Добрич.

Йордан Йорданов: Над 23 милиона се инвестират в ремонт на улици, ще достигнем и до най-малките

Парите са по различни проекти и собствени средства. Такава сума за инфраструктура не е била инвестирана в нашия град. Това заяви по време на оперативка в Общината кметът на Добрич Йордан Йорданов. 



По думите на градоначалника ще бъде обърнато внимание и на най-малките улички, тъй като през последните две години Общината е успяла да подсигури средства. Независимо, че платихме 2.9 милиона финансова корекция, тази година вече можем максимално да изпълним ангажиментите и обещанията си, каза кметът. 

Над 30 улици в Добрич ще бъдат изцяло асфалтирани, съобщи Йорданов. Той уточни, че става дума за участъци с дължина над километър. Акцентира се на големи улици в града, на които не е обръщано внимание над 20 години – „Кирил и Методий“, „Любен Каравелов“, „Панайот Хитов“, бул. „Добричка епопея“, „Димитър Ковачев“, „Стефан Стамболов“, „6 септември“, бул. „Трети март“. Повечето от ремонтите ще започнат още тази година. Такъв на бул. „Трети март“, който вече се извършва. Има улици, чийто ремонт и ще продължи и до през следващата година заради големия обем от работа. Такива са бул. „Добруджа“ – частта от “Шел“ до „Рилци“, и ул. „Н. Петков“.

Тази седмица започва ремонтът на паркинга и довеждащата пътна връзка до площад „Свобода“. 

По отношение на улиците, които ще бъдат изкърпени, кметът съобщи, че те са били определени след обход на специалисти от общината, на фирмите-изпълнителни и общинско предприятие „Комуналстрой“. Изготвен е списък, по който се работи. Ако сме пропуснали някоя улица при обхода, гражданите да не се притесняват и да подават на страницата на Общината, призова градоначалникът.