Атанас Атанасов оглави общински фонд „Здраве“

Общинският съветник и председател на Постоянната комисия по бюджет, финанси и данъчна политика Атанас Атанасов бе избран за председател на Управителния съвет на общински фонд „Здраве“.

Атанас Атанасов оглави общински фонд „Здраве“

Зам.-председател е д-р Бисерка Пачолова. В УС на фонда влизат още общинските съветници Божанка Вуцова, д-р Явор Милушев, Мая Димитрова и Милко Пенчев. В него ще са и трима представители на Общинска администрация, които ще бъдат назначени със заповед на кмета. 



Решението за състава на УС на общински фонд „Здраве“, който бе учреден по предложение на Атанас Атанасов,  бе взето днес на заседание на Общинския съвет.  На сесията бе приет Правилник за организацията, реда и работата му. Според него средствата за фонда ще се осигуряват от бюджета на Общината след решение на ОбС, от публични финансови програми и проекти, дарителски и благотворителни кампании и други източници. 

Право да кандидатстват за подкрепа от общински фонд „Здраве“ ще имат само лекари и специалисти по здравни грижи, които са сключили трудов договор с лечебно заведение за болнична помощ на територията на община град Добрич. Финансовото и социално-битово подпомагане ще се осъществява под формата на възстановяване на такси за участие в основните курсове за придобиване на специалност, възстановяване на разходи за наем на общинско ведомствено жилище, на месечни такси в общински детски ясли и/ или детски градини, на средства за пътно-транспортни разходи от и до работното място.