Представят възможностите за продължаване на образованието в ОбУ „Добри Войников“ в село Победа

Инициатива „Отворени врати“ ще се проведе утре в обединено училище „Добри Войников“ , съобщават от Община Добричка.

Представят възможностите за продължаване на образованието в ОбУ „Добри Войников“ в село Победа

Тя е насочена към ученици от Ученическите парламенти и от VII клас от училищата в селата Смолница, Ведрина, Божурово, Овчарово, Дончево, Стожер. 



Дейността „Обмяна на опит между ученическите парламенти и представяне на професии“ се провежда в изпълнение на проект “Всеки ученик ще бъде отличник - 2” към Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, В. Търново,  „Подкрепа на общи училищни инициативи за обмяна на опит за намаляване на отпадането и повишаване на мотивацията за образование“.   

Участниците в „Отворени врати“ ще видят с очите си какви възможности  за продължаване на образованието в първи гимназиален етап предлага ОбУ „Добри Войников“ в село Победа. Ще разберат интересно ли е професионалното обучение. Ще се запознаят с учениците, които вече се обучават по професиите в училището и с техните учители, ще се срещнат с работодателите, които осигуряват усвояване на професиите на място в предприятията си, ще научат повече за търсените професии в региона.

Официалното откриване на инициативата и посрещането на гостите ще е от 10 часа. В началото на „Отворени врати“ ще се състои представяне на професиите, въведени в ОбУ „Добри Войников“, перспективи за прилагането им, възможности за кандидатстване в професионални паралелки в училищата от региона. Следва изява на клуб „Етнобагри“ по проект „Приказно пътешествие“ към ЦОИДУЕМ. Тя ще е на тема „Траш мода – създаване на облекла от отпадъци“. Предвидено е посещение и демонстрации на професиите шивач и шлосер в учебните работилници на училището. В концерт по проект „Твоят час“ ще се представят клубовете „Български народни танци“, „Танцът“, „Сладкопойна чучулига“ и „Сто усмивки“ по проект „Твоят час“. Инициативата „Отворени врати“ ще приключи с най-дългото хоро, което ще се извие в двора на училището.