Мощна подкрепа получава Желяз Андреев на протести в цялата страна

Протести в различни градове в България срещу екстрадирането в САЩ на 29-годишния Желяз Андреев ще се проведат тази вечер.

Мощна подкрепа получава Желяз Андреев на протести в цялата страна

Близки на младия мъж съобщават за такива действия с начало 18 часа пред сградите на Съдебните палати в Добрич, София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Силистра. Както Добрич онлайн писа, с протест с начало същият час пред паметника на Васил Левски се присъединява и Кърджали. В Лондон българи ще заявят подкрепата си от 19 часа местно време пред посолството ни.



„Приятели , моля споделете и подкрепете нашето момче от Добрич! Да защитим Желяз! Не на екстрадирането му в САЩ! Бяхме съпричастни съм атентатите в Германия , Белгия, Франция , Русия и къде ли още не....! Ще бъдем ли съпричастни към нашият съгражданин Желяз! Ще съумеем ли да защитим момчето от Добрич! Всеки един от нас, нашите деца и близки "утре" може да има неговата съдба!“, пишат близки на добричлията в групата „Да спрем екстрадирането на Желяз“. Те благодарят сърдечно на всички приятели и близки за подкрепата. И допълват: Освен на тях изказваме благодарност и на всички сънародници, проявили активна гражданска позиция.

Хиляди благодарности изказват и към медиите, поздравявайки ги за обективната и своевременна реакция.  „Още веднъж доказахте своята обществена стойност. Продължавайте да отстоявате каузата ни и да насочвате обществената енергия в правилната посока. Вашата ангажираност направи възможно вчера освобождаването на Желяз Андреев от ареста. Битката е спечелена, но войната тепърва предстои. Призовавам Ви да останете с нас до края“, пишат близките на Желяз Андреев. 

Благодарност към медиите за адекватната реакция и безпристрастно отразяване на ситуацията изказва и майката на младия мъж Мариела Денчева.