Прокуратурата се отказа да иска задържането на Желяз Андреев

Прокуратурата няма да протестира определението на Окръжен съд - Добрич, с което се отказва задържане на Желяз Андреев, търсен от САЩ във връзка с водено разследване от властите във Флорида срещу 11 души по обвинения, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия.

Прокуратурата се отказа да иска задържането на Желяз Андреев

Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг във връзка с искането на САЩ. От думите на Цацаров стана известно, че е постъпило искане за задържане за още четирима българи по същото разследване, но прокуратурата няма да иска от съда постоянния им арест.




Андреев беше задържан в събота, като пред съда в Добрич от държавното обвинение настояваха той да остане в ареста до приключване на екстрадиционното производство, като според тях искането от Америка има всички необходими основания, а престъпленията, за които американските власти преследват българина, са престъпления и според българския Наказателен кодекс.

Пред журналисти Цацаров заяви, че определението на съда, с което Андреев беше пуснат с най-леката мярка за неотклонение - подписка, е изключително професионално.

Източник: dnevnik.bg

Снимка: nova.bg