Цветанов: Ще се подготвя максимално добре за вота

Вътрешният министър Цветан Цветанов обеща максилно добре да се подготви за вота на недоверие към правителството по сектор "Сигурност". Той обеща да защити в парламента служителите на МВР и гражданите на България. Цветанов отговори и на обвиненията на БСП, че управляващите попълвали въпросник във вид на политическо досие за опонентите си и каза, че е невъзможно днес да се изготвят такива досиета.

Цветанов: Ще се подготвя максимално добре за вота
Вътрешният министър Цветан Цветанов обеща максимална подготовка за петъчния вот на недоверие към кабинета за сектор "Сигурност". Той обаче коментира въпроса по време на нарочен брифинг в МВР, на който получи благодарност от САЩ и Европол за акция "Шок".

"Това е политическа оценка. За мен е важна оценката на българското общество, защото когато участвахме в изборите 2009 година, ние казахме какво ще направим", заяви Цветанов и допълни, че е поел ангажимент да се прекърши тежката организирана престъпност, да се ударят престъпни групи, които извършват отвличания, поръчкови убийства, печатане на фалшиви банкноти и др.

Той обаче предупреди, че няма да неглижира вота в петък.

"Ще се подготвя максимално добре, за да защитя труда на българската правоохранителна система и да защитя българските граждани, които ставаха в последните години жертва на престъпления", отвърна вицпремиерът.

Вътрешният министър коментира с изненада и темата за политическите досиета.

Тя бе повдигната от БСП, които обвиниха опонентите си от ГЕРБ, че са съставили въпросник за личния живот, кариерата и сексуалните наклонности на политическите си противници.

"Смятяте ли, че може да се случи такова нещо днес? Не! Казвам, не!", категоричен беше Цветанов.

По думите му, това са били практики от едно минало време и днес няма как да се използват, защото най-малкото са неприложими.