Извършват разкопки в село Кардам

Спасителни археологически проучвания ще бъдат извършени в землището на село Кардам това лято. Имотът, който ще бъде проучен се намира непосредствено до бившата бензиностанция на входа на селото, съобщава сайтът на Община Генерал Тошево.

Извършват разкопки в село Кардам
Разкопките ще се ръководят от н.с. Божидар Драганов, гр.София и Йото Йотов от РИМ гр.Добрич. Участие ще вземат и 16 ученици от 9 и 10 клас от град Генерал Тошево, по 8 от СОУ "Н.Й.Вапцаров" и ПГЗ "Тодор Рачински". Дейностите по проучванията ще продължат от 25 юли до 12 август, а  всички средства по тях ще бъдат поети от Културният календар на община Генерал Тошево.

Сайтът на Община Генерал Тошево информира още, че на 15 юли от 8.00 часа в село Красен, в землище на "Братя Алексиеви" ООД, официално ще бъде открита жътвата в генералтошевски район. Веднага след празничния ритуал, пак там, ще бъде проведена пресконференция във връзка подписването на проект по програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-20013 г., за развитие на алтернативни форми на туризъм, на стойност около 2 млн. лв. На събитието ще присъстват кметът на община Генерал Тошево Димитър Михайлов, служители на общинска администрация, арендатори от района и местни жители.