Заловиха зад волана трима дрогирани с по няколко вида наркотици

Трима водачи, сред които и млада жена, са заловени вчера в Добрич да управляват след употреба на по няколко вида наркотични вещества, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Заловиха зад волана трима дрогирани с по няколко вида наркотици

Около 14.35 часа в градски парк „Свети Георги“ е спрян за проверка лек автомобил „Пежо”, управляван от 31-годишната Ж. И. от Добрич. Направеният тест за наркотици отчита, че жената е употребила амфетамин, опиати и метаамфетамин. 



Лек автомобил „Фолксваген“, управляван от М. Р. /25 г./ от село Лозенец, е спрян от органите на реда около 21.15 часа. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача тестът отчита положителен резултат за на амфетамин и канабис. 

Третият дрогиран шофьор – криминално проявения М. Х. /19 г./ от Добрич, е проверен около 22.25 часа. Той бил зад волана на лек автомобил „Ауди”. При извършената проверка е установено, че е употребил амфетамин, канабис и метаамфетамин. В колата е открита суха тревна маса с тегло 0,5 грама, реагираща на канабис. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че регистрационните табели на „Ауди“-то са издадени за друг автомобил. 

Дрогираните водачи са задържани за 24 часа. По трите случая са образувани бързи полицейски производства.