С проект за ремонт на осем улици в Добрич ще кандидатства Общината

С проектно предложение "Реконструкция и благоустрояване на градската среда в Добрич" ще кандидатства Общината по оперативна програма ”Региони в растеж”.

С проект за ремонт на осем улици в Добрич ще кандидатства Общината

На свое заседание днес Общинският съвет декларира, че поема ангажимент да осигури устойчивост на проекта, като видът и предназначението на включените в него обекти няма да бъде променян за период не по-малък от 5 години.




По проекта в Добрич ще бъде направена реконструкция на основна улична мрежа, ще се създадат качествени условия за отдих, игра и спорт, ще се подобри безопасността и достъпността на градската среда. Предвидени са благоустрояване и озеленяване на междублокови и вътрешноквартални пространства, съответно за обекти общинска собственост.

Предложената докладна записка на кмета Йордан Йорданов предвиждаше реконструкцията на седем улици: ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, ул. „Георги Кирков“, ул. „Капитан Димитър Списаревски“, ул. „Максим Горки“, ул. „Стоян Михайловски“ ул. „Теменуга“ и ул. „Детелина“. След продължителни дебати общинските съветници решиха вместо за ул. „Капитан Димитър Списаревски” да се кандидатства за реконструкция на части от други две улици: „Захари Стоянов” и „Методи Кусевич”.