Късометражни филми, изработени от професионалисти, ще представят Добрич

Пленер, на който ще бъдат изработени късометражни филми за Добрич, ще се проведе през лятото нашия град.

Късометражни филми, изработени от професионалисти, ще представят Добрич

Идеята е да бъдат поканени професионалисти кинаджии от различни краища по света, да поживеят по няколко дни в Добрич и да създадат такива филми, обясни зам.-кметът арх. Боян Коларов. По думите му продуктите им няма да са поръчкови, а произведения на изкуството. Филмите ще бъдат използвани по усмотрение на Общината.



За провеждането на пленера за изработване на късометражни филми на заседание на Общинскя съвет бяха отпуснати 10 350 лева. Това стана с гласуването на Програма за развитие на туризма на заседание на Общинския съвет. С набелязаните в Програмата мероприятия Общината се стреми да популяризира дестинацията чрез създаване на привлекателен имидж и благоприятна градска среда за гражданите и гостите на града.

Според приетите решения за провеждането на европейския поп-рок конкурс „Сарандев” се отпускат 20 000 лева. „Добруджанска черга” получава 3 000 лева, Кулинарно шоу – 1 000 лева, Летни концерти /на 6 и 13 юли/ - 3 600 лева, Добрички петъчни празници – 5 000 лева.

Решено бе на заседанието през април Програмата за развитие на туризма да се актуализира. На сесията кметът Йордан Йорданов трябва да предложи сума, с която да се финансира изграждането на път и инфраструктура до Римската баня в Добрич.