Културна програма за пролетните празници в Тервел

Ясна е вече програмата за проявите, които тази година ще изпъстрят живота на тервелчани през пролетните месеци.

Културна програма за пролетните празници в Тервел

На 21 април „Среща на поколенията“ ще даде подиум за изява на Клуб за български народни танци „Добруджанци“ в Тервел с танцьорите от по- старите поколения. Това ще бъде първа самостоятелна мащабна проява на клуба от създаването му през 2015 г.




На 6 май- Ден на град Тервел са предвидени традиционните за повода Празнична литургия с водосвет и курбан за здраве, общински празник на фолклора с участие на самодейните колективи от всички читалища в общината. Подарък за жителите и гостите на града ще бъде концертът на ПФА „Странджа“ гр. Бургас.

На 8 май Школата по изобразителни и приложни изкуства при ЦПЛР „Малкият принц“ ще открие своята тематична изложба, посветена на 1300 годишнината от победната битка на хан Тервел над арабите в Канстантинопол. Произведенията ще бъдат експонирани във фоайето на втория етаж на общинска администрация.

Своята нова продукция Танцова формация „Каприз“ при ЦПЛР „Малкият принц“ ще се представи на 9 май.

16 май е денят, в който Тони Димитрова ще гостува със спектакъла „Моите неизпратени писма“. 

На 17 и 18 май двете гимназии в Тервел ще проведат последния учебен час и ще изпратят тържествено зрелостниците от випуск 2017/2018.

На 24 май с празнично шествие ще се отбележи Деня на българската просвета и култура.

На 29 май ТПГ „Добруджанска огърлица“ и мъжката певческа група при НЧ „Д. Дончев-Доктора-1893“ ще представят своята нова сценична интерпретация на сватбените обичаи в тервелския край. 

30 май е датата, на която ще бъде открита изложбата на Школата по керамика при ЦПЛР „Малкият принц“.

На 31 май гости на тервелчани ще бъде Театрално-музикален център Разград с комедията „Любовта това съм аз“. На сцената на читалището гостите ще видят любимите от телевизионния екран Робин Кафалиев и Латинка Петрова, участват още Таня Кожухарова, Цветана Благоева, Иван Иванов.

Честта да закрие дните на културата ще има ДФТА „Калинка Вълчева“ при НЧ „Д. Дончев-Доктора-1893“. Предстои датата на концерта да бъде допълнително уточнена.