Поредно отличие за талантлива китаристка от СУ „Св. Климент Охридски“

Поредно отличие завоюва Василена Георгиева от Добрич, възпитаничка на СУ „Св. Климент Охридски” и школа „Велкова арт китар” с преподавател е Екатерина Велкова в Дните на класическата музика, които се проведоха във Варна.

Поредно отличие за талантлива китаристка от СУ „Св. Климент Охридски“

Талантливото момиче стана носител на специална награда и грамота за отлично представяне. Специалната награда й дава възможност да участва в Плевен на китарен фестивал, като сумата от 400 лв. за пълен престой и такса се покрива от организаторите на събитието.



Това е поредното отличие за Василена. На скоро тя спечели две награди на националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват и рисуват” в Шумен. Талантливата китаристка стана първа в четвърта възрастова група, удостоена бе и с една от двете специални награди - звукозапис в обновеното студио на радио „Шумен”.

На успехите на още две деца се радват в СУ „Св. Климент Охридски“. Йоана Димитрова (V б клас) и Пламена Желева (VII б клас) се представиха отлично на регионалния кръг на състезанието по английски правопис „Spelling Bee”, който се проведе във Варна. Йоана спечели почетното трето място в оспорвана борба с 58 участници, най-добрите в училищните състезания в региона.