Да дарим празник на баба и дядо призовават от БЧК

Областният съвет на БЧК в Добрич се включи в националната кампания „Великден за всеки – Дари празник на баба и дядо“, съобщи за Добрич онлайн директорът на организацията д-р Артюн Еринозов.

Да дарим празник на баба и дядо призовават от БЧК

Кампанията се провежда за трета година и е под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова. 



Чрез „Великден за всеки“ отново се набират парични средства и хранителни продукти за възрастните хора, които няма да получат надбавка за Великден. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг. По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна. Възрастните хора ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места. Със съдействието на социалния патронаж по общини в седмицата преди Великден ще се раздават хранителни продукти на социално слаби и бедни хора. 

Във всички пощенски клонове в Добричка област са поставени касички, общо девет на брой, в които се набират средства, обясни д-р Еризонов. В края на кампанията касичките ще бъдат отворени и събраните пари ще бъдат преведени по обявената банкова сметка. 

В предишните две издания „Великден за всеки“ набра близо 1 милион лева и тонове храна, с които бяха зарадвани десетки хиляди пенсионери. 

Средствата се набират чрез: 

Банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК): IBAN: BG53UNCR70001522802795; Банков код: UNCRBGSF

SMS на номер 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Оn-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg.