Десетокласници от Езикова гимназия се подготвят за своя професионален избор

През месец март консултанти от Център за Подкрепа за личностно развитие – Добрич бяха поканени от десетокласници на ЕГ „Г.Милев“.

Десетокласници от Езикова гимназия се подготвят за своя професионален избор




В първата част от дейностите бе презентиран тематичния филм „Моята бъдеща професия и кариера“, който провокира учениците към дискусия за това, какво е „професия“ и какво е „кариера“, кое е общото и различното между тях, кои са етапите за кариерно развитие, през които преминаваме и как откриваме възможностите за професионална реализация.


Участниците в дискусията споделиха своя досегашен трудов опит, като добавиха, че той им е дал ценни практически знания, социални умения и полезни контакти.


Във втората част от дейностите гимназистите участваха в тренинг по себепознание. Всеки от тях подготви своята визитка - „Книга на себепознанието“, като определи своите интереси, умения, ценности и професионални цели.

В отборната игра „Кои сме ние?“ най-активните участници презентираха визитките си и споделиха своите виждания за професионална реализация.

Преди раздяла кариерният консултант и учениците направиха обобщение , че за да имаш успешна кариера са нужни талант, много труд, постоянство и разбира се – мечти.