Кръгово кръстовище ще пренасочва тежкотоварните автомобили извън град Тервел

Кръгово кръстовище между улиците „Цар Калоян” и „Тича” ще бъде изградено в Тервел. Целта е да бъде пренасочено транзитното и тежкотоварното движение през град Тервел по обходен маршрут.

 Кръгово кръстовище ще пренасочва тежкотоварните автомобили извън град Тервел

Решение Общината да кандидатства за изграждането на кръговото кръстовище по подмярка 7.2., „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ към Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИГ „Тервел-Крушари” бе взето на последното заседание на Общинския съвет.



Считаме, че тежкотоварните автомобили създават опасна среда за хората в град Тервел, а в същото време обходният общински път DOB3201 не се ползва, посочват от Общината. В момента всички превозни средства, движещи се по направленията Алфатар – Силистра, Ветрино – Шумен – София и Добрич – Варна, преминават през общинския център. Трасето на пътя им пресича промишлената зона в края на Тервел (посока Добрич), преминава през жилищния квартал “Изгрев“, край ПГТО „Дочо Михайлов“ , край входа на Градския парк и през жилищната зона на ул. “Тича“. Всички участъци, през които преминават тежкотоварните автомобили през града, съвпадат с трасето на републикански път III-207. Допълнително не са редки случаите, в които тежкотоварни автомобили нощуват върху тротоар на ул.“Тича“, срещу заведение в ЖК “Изгрев“.

Общинският път DOB3201 e проектиран и изграден като обходен път на град Тервел през 80-е години на миналия век. Той е с дължина 1 750 м и разположен извън регулационните граници на града, южно от населеното място.