Представят спектакъла „Синият таралеж” в ДКТ „Дора Габе”

ДКТ „Дора Габе” представя премиерата един нестандартен и образователен спектакъл, който учи децата да приемат различните.

Представят спектакъла „Синият таралеж” в ДКТ „Дора Габе”

Пиесата „Синия таралеж” е писана преди повече от 40 години от румънския автор Александру Попеску , смятан за един от класиците на кукленото изкуство.




Спектакълът е с адрес към най-малките и има за цел да бъде образователен по линия на опознаване на животните, общуване и поздрав. Чрез тези малки неща от живота се стига до темата за различните между нас. Идеята на пиесата е да се покаже на децата, че трябва да си останат, такива каквито са и да се не променят, за да бъдат харесани.


Режисьор е Веселин Анев, сценографията е поверена на Адриана Анева, музиката на спектакъла е  дело на композиторът Владимир Джамбазов. Участват актьорите Ренета Николова, която ще влезе в образа на синия таралеж, Мира Демирева ще бъде една модерна стилистка, която тъче на стан пана, от които се ражда цялата приказка. Най-интересният образ в пиесата е облачето, което ще бъде изиграно от Иван Иванов. За разлика от всички останали то е от небето и се опитва да слезе на земята, но не му се получава и все пак върши доста работа.


„Това е нестандартен спектакъл с нестандартни образи, направен с много любов и желание да развихрим въображението на малките зрители”, сподели режисьорът Веселин Анев. 

Премиерата ще бъде на 2 март, от 18 часа.