БСП избира кандидат за кмет измежду 6 номинации

Шестима са номинираните за кмет на Добрич от БСП.

БСП избира кандидат за кмет измежду 6 номинации

Социалистическата партия ще издигне за кандидат кмет на Добрич един измежду шестимата номинирани.


 

По реда, в който са на снимката, това са Галина Митева - управител на Асетбанк - Добрич, бивш зам. кмет на общината в предишния мандат; арх. Емилия Добрева - бивш главен архитект на Добрич, по настоящем има собствена фирма; Юлия Стаматова - филолог по образование, председател на Народно читалище "Йордан Йовков"; Владимир Калчев - юрист по образование, председател на областната и общинската структура на БСП в Добич; Радослав Иванов - депутат в 40-то Народно събрание, по настоящем работи в Сметната палата; Деян Дяков - общински съветник в сегашния общински съвет на Добрич, управител на фирма, занимаваща се с транспортни услуги и спедиция.

 

Шестте кандидатури ще бъдат подложени на гласуване на общинската конференция на БСП - Добрич, която ще се проведе на 6 август. Тогава ще стане ясно кой ще бъде кандидатът за кмет на Добрич на партията за предстоящия местен вот.

 

Четирима от номинираните са членове на БСП. Арх. Емилия Добрева не е член на партия, а Галина Митева съобщи на днешното представяне на кандидатите, че е член на Българска социалдемокрация.

 

Ясни са вече и част от кандидатите на БСП в другите общини в Област Добрич. Социалистите издигат за кмет на Община Крушари Злати Киров, който ще е водач и на листата за общински съветници. В Шабла БСП издига Райна Бърдарева. На изборите в Генерал Тошево ще яви Димитър Михайлов. В Община Добричка за кандидат за кмет са номинирани Петко Петков и Ганади Ганчев.