Д-р Мирослав Попов: Искаме достойно заплащане за огромната отговорност, която носим

Петима лекари от Хирургично отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич подадоха молби за напускане.

Д-р Мирослав Попов: Искаме достойно заплащане за огромната отговорност, която носим

Сред тях е и началникът на болничното звено д-р Мирослав Попов. Пред Добрич онлайн той категорично заяви, че причината за неговото решение не е свързана с директора на болницата или нейната управа, че не става дума за политика.



„Искаме достойно заплащане за огромната отговорност, която носим“, посочи д-р Попов. Всеки казва, че не става дума за пари, аз заявявам, че точно за пари става дума, обясни хирургът. Той разказа, че заплатата му като началник на отделение от 17 години и със 31 години стаж в МБАЛ до преди месец е била 800 лева. Ординаторите пък, които имат зад гърба си по 35 години стаж, вземали по 650 лева. С вдигането на минималната заплата д-р Попов получил 60 лева увеличение. Медицинските сестри пък вземали с по 50 лева повече от минималната работна заплата. „Само в тази болница, дето се тупат в гърдите, че няма кредити и задължения, заплатите са толкова ниски“, категоричен е д-р Попов.

В Хирургично отделение работят петима лекари хирурзи, има и двама без специалност. Желаещите да напуснат трябва да отработят едномесечно предизвестие, за д-р Мирослав Попов като началник то е три месеца.