С благотворителен бал НЧ „Добрич-2017” ще подпомогне дейността си

Народно читалище „Добрич 2017” организира благотворителен бал по повод официалния празник на читалището , съобщи на провела се днес пресконференция председателя Николай Нейчев.

С благотворителен бал НЧ „Добрич-2017” ще подпомогне дейността си

Балът ще се проведе на 1 март от 19 и 30 в ресторанта на хотел „България”.  В програмата на бала ще участват пианиста Пламен Желев, оперната певица Ирина Жекова, джаз изпълнителката проф. д-р Стефка Оникян, Камерна група при ансамбъл „Добруджа” и звездата на вечерта Калинка Вълчева ще поздравят присъстващите с песни от нашия добруджански край. Участие ще вземе и първият творчески колектив на читалището – група “Singing river”.



Събраните средства от благотворителната инициатива ще се използват за ремонт на първия и втория етаж на сградата, в която ще се помещава читалището . 

Сградата, която е избрало настоятелството на НЧ „Добрич 2017” е тази на бившето училище „Дора Габе”, която е единствената, разполагаща с актова зала.

Предвижда се да бъдат създадени чуждоезикови школи, школа за духови инструменти, курсове по фотография, библиотека и галерия на входа на читалището. Едно от намеренията на Николай Нейчев е да възобнови певческата си школа, която да носи името на известната джаз изпълнителка  Стефка Оникян,а  самата тя да води два пъти годишно майсторски класове.

Предвижда се да бъде основан и фолклорен център, носещ името на народната певица Калинка Вълчева, самата тя също да води майсторски класове за народните певци.  Във фолклорния център младите таланти ще развиват дейността си в сферата на народните танци и музикални инструменти. 

Покани и куверти за благотворителния бал могат да се закупят в ресторанта на хотел „България”, както и от председателя на НЧ „Добрич-2017” Николай Нейчев.  Събитието ще се проведе със съдействието на клуб „Майчина грижа”, Ротари клуб - Добрич  и Лайънс клуб  - Добрич.