КЕВР отложи решението за цената на водата в Добрич

На редовното си заседание днес КЕВР не е включило в графика си решението за максимално допустимата цена на ВИК услугата за област Добрич. Причината е, че последните промени в Бизнес плана на ВиК дружеството в Добрич не са били обсъждани и приети от АВиК предварително.

КЕВР отложи решението за цената на водата в Добрич

Припомняме ви, че Бизнес планът на дружеството, отнасящ се до срока от 5 години от 2016 до 2011 година, беше връщан рекордните 5 пъти от КЕВР за промени, преработки и допълвания. Първият Бизнес план е бил подаден през юни 2016-та година. Така в началото на 2018 година дружеството продължава да няма установен и приет Бизнес план, касаещ периода до 2021 година, което е прецедент.



От КЕВР ще изчакат решението на АВиК от срещата на 13 февруари и въз основа на резултата от това обсъждане ще се действа по процедурата. Ако АВиК не приеме така зададения Бизнес план, то процедурата стартира отначало.

Междувременно недоволството от ВиК оператора в област Добрич сред населението расте всеки ден, авариите са ежедневни, а качеството на предоставената услуга занижено. Гражданите все още не са получили отговор на основния въпрос - по какъв начин предложеното увеличение на услугата от 32 ст. ще спомогне за финансовото стабилизиране на дружеството.