Тринадесети национален конкурс за рисунка – дигитална живопис и графика „Моята България“

Конкурсът за рисунка - дигитална живопис и графика „Моята България“ се провежда за първи път през 2005 година по инициатива на Младежки център – Добрич. В годините той се превръща и като съпътстваща проява при провеждането на Европейски младежки поп – рок конкурс „Сарандев“. В дните на конкурса се представят отличените творби подредени в изложба.

Тринадесети национален конкурс за рисунка – дигитална живопис и графика „Моята България“

Целта на конкурса e децата и младите хора да покажат своя талант, да се създаде по-голям интерес към компютърното рисуване, да се стимулира творческия потенциал на децата и младите хора и да се предостави възможност на участниците да бъдат оценени по  достойнство.



Право на участие в конкурса  имат ученици и студенти  на възраст от 10 до 25 години, навършени към 31 декември 2018 г.,  в четири  възрастови групи: І група 10 - 12 години, ІІ група 13 - 15 години, ІІІ група 16 - 18 години, ІV група 19 - 25 години.

Техника: творбите трябва да са създадени със свободна ръка с електронните инструменти за рисуване на подходящи  графични  редактори на компютъра. ( например : Microsoft Paint, Corel Painter Classic, Corel DRAW, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop,  Macromedia Free Hand, Wizard brush и др.

Всяка рисунка участваща в конкурса трябва да е представена на  хартиен носител –  формат  А3 (без рамка и паспарту).

Творбите трябва да бъдат придружени от следната информация - заглавие на творбата, трите имена на автора, дата и година на раждане, точен адрес, учебно заведение (школа), адрес за кореспонденция ( e-mail), телефон, име на програмния продукт, с който е създадена.

Изисквания към творбите: да са рисувани със свободна ръка с инструментите на графичните редактори и да не са  изработени върху готови картини.

Награди - ще бъдат връчени грамоти за участие и награди във всяка възрастова група. Компетентно жури  ще определи наградените участници в националния  конкурс.

Краен срок  за получаване на творбите – 23 април 2018 година

Резултатите ще бъдат обявени най-късно до 08.05.2018 г. на сайта на Младежки център 

С отличените творби ще бъде открита изложба в периода 12 – 20 май 2018 г. 

При участие в конкурса, кандидатите приемат условието, техните творби да бъдат използвани върху рекламни материали, разпространявани от Младежки център. Конкурсните творби остават във фонда на Младежки център.

Адрес за кореспонденция: Общински младежки  център  за конкурса “Моята България”,  пл. „Стария орех” №1, ПК 15,  9300 гр. Добрич

За информация: 058/ 60-25-35; 058/60-26-91, 0884 311 429; 0884 311 428, e-mail:mcdobrich@mc-dobrich.org