Голи девойки на бунт срещу правителството

Голите украинки пак се проявиха – този път в протест срещу увеличаването на пенсионната възраст в страната.

Голи девойки на бунт срещу правителството

Бунтарките от женското движение ФЕМЕН, които често протестират срещу правителствените действие, вадейки на показ пищни бюстове, отново излязоха на площада - този път размятаха гърди и червени парчета плат пред централния вход на парламента в Киев.

Три млади жени с венци на главите прескочиха оградата при централния вход на украинския парламент и се втурнаха с разгърдени сака и червени кърпи да тичат напред-назад като тореадори. За съжаление на случайните минувачи в района обаче, момичетата бързо са били арестувани от охраната.

Протестът им този път бе срещу решението на правителството да вдигне пенсионната възраст. Проектът за реформа предвижда постепенно повишаване при държавните родители от 55 на 60 години за жените и от 60 до 62 години за мъжете.

Противниците на този твърде непопулярен законопроект, сред които са и ФЕМЕН, смятат, че заради него много украинци въобще няма да достигнат до пенсионна възраст, тъй като в страната средната продължителност на живота е 62 г. при мъжете и 74 - при жените.

Същата организация ФЕМЕН преди време организира и по-масов протест - срещу Владимир Путин. 


 

Няколко голи едрогърди активистки през февруари пък скочиха срещу забраната да се разкарват по бикини на терасите си.

 

c6042379cea3_600

 

7f8aaa6a55e9_600