Борсата за семена и посадъчен материал отвори врати днес

Днес бе открито 24-ото издание на „Борса за семена и посадъчен материал” в Добрич, което ще продължи до събота (3 февруари).

Борсата за семена и посадъчен материал отвори врати днес



Борсата за семена и посадъчен материал се организира за 24-та поредна година от "Добрички панаир" АД. Тя е позиционирана в спортен комплекс „Простор”, тази година в нея се включиха над 65 фирми. 


През петте дни земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2018. Наред с предлагането на семена, посадъчен материал, торове и специализирана литература е представена и селскостопанска техника.


Официалното откриване на Борсата за семена и посадъчен материал започна с изпълнение на професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа” с главен художествен ръководител Стоян Господинов, хореограф Христо Христов и музикален ръководител Живко Желев.


Сред официалните гости бяха кметът на Добрич Йордан Йорданов, областният управител Красимир Кирилов и неговият заместник Красимир Николов, Бистра Павловска – изпълнителен директор на агенцията по сортоизпитване, апробация и семеконтрол към Министерство на земеделието и храните и Ивайло Йорданов – директор на областна дирекция на държавен фонд „Земеделие”.


Изпълнителният директор на "Добрички панаир" АД Звезделина Иванова приветства присъстващите и пожела на всички изложители успех. 


"Земеделието не е отрасъл, то е съдба. Тук семето е толкова важно, колкото и това което ще му се случи по-нататък”, заяви в приветственото си слово изпълнителен директор на агенцията по сортоизпитване, апробация и семеконтрол към Министерство на земеделието и храните Бистра Павловска.


Лентата на изложението прерязаха кметът на Добрич Йордан Йорданов, областният управител Красимир Кирилов и изпълнителният директор на "Добрички панаир" АД Звезделина Иванова.