Ден на родилната помощ в Каварна

Персоналът на акушеро-гинекологичното отделение към МБАЛ - Каварна отбеляза днес деня на родилната помощ – Бабинден.

Ден на родилната помощ в Каварна

За да поздравят докторите и сестрите, в болничното заведение дойдоха бабите от фолклорната група при пенсионерски клуб "Радка Чаушева" в Каварна. Те се включиха в традиционния ритуал по измиване на ръцете на най-опитния акушер-гинеколог в болницата – д-р Жеко Чалъков.




На празника присъстваха и бивши акушерки, работили в МБАЛ - Каварна.

Поздравителен адрес изпрати кметът на община Каварна Нина Ставрева.“ Уважаеми медици, приемете моите най-искрени поздравления по случай Бабинден – ден, посветен на родилната помощ, акушерите, родилките и здравето на децата. Традициите на Бабинден са подчинени единствено на желанието да се засвидетелства почит и уважение към професията. Вашата мисия е да дарявате живот и да ни правите щастливи с най-голямото и най-красиво събитие в живота ни – раждането на нашите деца. Гордейте се и влагайте любов в професията си, защото тя е символ на позитивизъм, всеотдайност и достойнство. Пожелавам Ви здраве, късмет и щастливи дни! Продължавайте да бъдете все така всеотдайни към Вашата професия. Да си пожелаем да се раждат повече здрави деца! Честит празник !“


Вчера на обяд в 11:30 часа проплака и второто бебе, родено в община Каварна през 2018-та година. Името му е Виолета, с тегло 3,500 кг. с ръст 50 см. Негова майка е Наталия Неделчева от град Каварна. Майката изказа своята огромна благодарност към екипа на д-р Чалъков за професионалното отношение и безупречната работа на цялото отделение.