3 години и половина ще лежи извършител на грабежи

3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим ще изтърпи 35-годишният Сейхан Р. Халил от с. Колобър, област Силистра, след като Окръжен съд – Добрич, одобри днес сключеното между него и Окръжна прокуратура споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

3 години и половина ще лежи извършител на грабежи
Той бе признат за виновен за това, че на 15.08.2000 г. в с. Градница, община Тервел, в условията на продължавано престъпление е извършил три деяния.
 
В съучастие като извършител с още 4 лица от с. Колобър, отнел 34 лв. от жител на с. Градница, като употребил за това сила и заплашване. В съучастие като извършител с едно от горните лица, е отнел 12 лв. от втори жител на с. Градница, като употребил сила и заплашване. В съучастие като извършител със същото лице, отнел 1130 лв. от владението на трети жител на с. Градница, като употребил за това сила и заплашване и грабежът представлява опасен рецидив.

Имуществените вреди, причинени при престъплението, са възстановени на досъдебното производство.

Сейхан Халил е напуснал страната след деянието. След като е бил установен в Република Турция, е екстрадиран обратно и на 20.05.2011 г. Окръжна следствена служба – Добрич, му е повдигнала обвинение.

Подсъдимият заяви, че се призвана за виновен, разбира последиците на споразумението на влязла в сила присъда и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Сейхан Халил има основно образование, женен е, осъждан.

Споразумението не подлежи на обжалване и протест.