Добруджа започва подготовка на 10 януари

Жълто-зелените ще премерят сили с отбори от Втора лига - съседите Черноморец (Балчик) и втория състав на шампиона Лудогорец.

Добруджа започва подготовка на 10 януари

Лидерът в трета Североизточна група Добруджа започва подговтока на 10 януари. Футболистите се събират за първа тренировка следващата сряда, от 10.30 часа, на стадион "Дружба" в Добрич.



Четирима от досегашния състав са уведомили треньора Диян Божилов, че желаят да напуснат. Те са Александър Йовчев, Емил Илиев, Лионел Матадос и Велимир Попчев. На този етап не е ясно дали ще продължи да играе за Добруджа само още един състезател на отбора - вратарят Димитър Илиев, към когото има сериозен интерес от елитния Черно море.

Преговорите с нови играчи на мястото на напускащите са в напреднала фаза и се очкават 3-4 попълнения още на първата тренировка.

През подготвителния период Добруджа ще изиграе 4 контроли. На 8 или 9 февруари е мачът срещу Черноморец (Балчик). На 14-ти жълто-зелените ще изиграят контрола с Лудогорец 2. Мястото на тези срещи ще се уточнява допълнително, в зависимост от метеорологичните условия. Търсят се съперници за още 2 проверки преди подновяването на шампионата. Първият кръг за годината е насрочен за 24 февруари, когато в Добрич ще гостува Хитрино.

Припомняме, че след 13 победи и 2 равенства през есента Добруджа зимува на първото място с комфортна преднина от 8 точки пред втория.